Sunday, November 07, 2010

BAGHBAN

..0220..

Mata tak nak tido lagi..ntah la,tak tau knapa..munginkah penangan semangkuk meggi n secawan mocha td??..tapi mujur la mata x nak trlelap lagi, coz tiba2 dtg idea nak post kat blog yg dah lama x update ni..

Tak de la nak kongsi apa pun. Cuma just nak kongsi pasal satu cerita Hindustan yg aku tngok ptg td. Actually,,dah 3 kali tngok cite ni..Tapi,saje gatal nak tengok lagi..hee..

“Baghban” (he2,,x sedar diri btul.dh la nak exam). Aku bukan la jenis yg layan sgt cerita Hindustan ni,sbb x suka time dy nyanyi2 tu.. Tapi, bg aku cerita Baghban ni antara cerita Hindustan yg aku minat, after cerita “3Idiot”. Mmg menyentuh perasaan dan kalbu betul..Ada la jugak empangan kawan aku yg pecah,,banjir la jgak.(kawan aku ni anti Hindustan..tp terlekat jugak depan TV tu,he2).Aku pulak duk cube control macho..Tapi,air mata tetap brtakung jugak akhirnya. Tunggu masa nak melimpah je. Mujur la pkai speck..x la nmpak sgt,kan?..hehe..I’m trying not to cry in front of people..

Oh,,berbalik pasal Baghban..Cerita ni pasal sepasang suami isteri yg sanggup berkorban demi empat org anak2 dorg. Nak ape je, mak bapak boleh bagi. Anak yang sekecil tapak tangan, ditatang dgn penuh kasih sayang, sampailah mereka semua berjaya.Tapi,bila ibu bapa dorg mintak nak tinggal ngan anak2,nak merasa kasih sayang daripada sang anak, semua mula nak lepas tangan. Beban la konon??!! And finally, they separated their parents. You take mum with you, and I’ll take dad. Bayangkan,,perpisahan selama 6 bulan,setelah berpuluh-puluh tahun hidup bersama amat la memeritkan.Tambah2 lagi dengan perangai anak2 yang tak kenang budi..Hehe,,emosi la plak..Nak tahu lebih lanjut, tengok la ye cite ni..Pape pun,thumbs up utk cerita ni,,banyak pengajaran n sesuai utk tontonan umum.~~

And for my beloved parents..ekin takkan lupakan semua yg mama n abah buat utk ekin..I promise i'll not become like the children..luv u both,,always and forever..:)

p/s: cite ni sesuai ditonton oleh sesape yg ada niat nak menderhaka pd mak bapak..jgan sampai mak bapak kita tak mengaku anak..PEACE,,NO WAR..


3 comments:

she_qien said...

baru perasan ssuatu..
bnyak sgt terguna perkataan 'aku'..
mama,jgn marah eh..he2..

kucingred said...

ya Allah, jauhkan kami dari menjadi anak2 yg derhaka terhadap ibubapa dan jauhi kami dari menjadi hamba yang ingkar..
amin....

she_qien said...

amin..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...