Friday, April 15, 2011

ku mulakan pagiku dengan tangisan..seriously,,aku nak balik rumah..



Puhh,,panjang giler tajuk. Bukan apa, tangan rajin sangat nak menaip.. Tapi memang,,pagi2 lagi lacrimal glandku start buat perangai..bergelen2 jgak la yg tumpahnya..abes bantalku basah..nasib bek rumate2ku tak bangun agi..


Nak dijadikan cerita, masa nak bangun smayng subuh pagi tadi, aku terperasan ada 1 new messege kat inbox ensetku..Ingatkan 'ehem2' yg hantar,,rupa2nya sms dari mama tersayang.. Pelik jugak,,sbab tak pernah mama hantar sms pagi2 gini.. Aku pun buka dan baca sms tu..


mama : adik sihat ke.mama mimpi adik smlm

Aku pun apa lagi,,start gelabah..Rasa bersalah pun ada, sebab dah 4 hari tak call umah..T_T Bersalah sangat2..Ada jgak terfikir,,mama mimpi yg tak baik ke pasal aku?? Then,,aku pun reply la sms mama tu..


aku :alhamdulillah..chat..mimpi ap ma?

mama : ma mimpi jumpa ekien......

aku : O0,,sory mama, lama ekin x tepon umah..mama chat ke ? Mama mimpi ekin buat ap ?

mama : mama cuma pegang2 jer..mama chat..mama rindu kat ekien......



Tengah duk bermesej ngan mama,,seriously, air mataku tak berhenti2 mencurah ke ladang gandum.. Finally, aku ambil keputusan nak call mamaku, tapi kang tak pasal2 mama leh detect aku tengah sebak tahap gaban..Pada mama, aku ni memang keras hati ckit, payah nak nangis.. Tp sbenarnya aku saja control macho depan mama..

Setelah beberapa lama duk fikir, akhirnya, aku call jugak mamaku..Dengan suara sebak dan hidung yg basah,,aku pun memulakan salam..Dan mamaku membalas..

"Lorr,,kenapa lain je suara..tak hilang lagi ke slesema ?? Tak beli ubat selesema ke ?? Lain dah suara....." (Ha2,,thanks to my selesema..)


Dan sekarang,,aku betul2 nak balik rumah!!!








6 comments:

hana_farhana said...

ingat kan "ehem2" yg hanta??....sila jelas kan ayat itu..he2

kucingred said...

luckily when i was cried both my roomates aren't there.. nampaknya harini bilik kita agak sadis.. abih mr teddy lap air mata tuannya

be strong kak didi
innallahama'ana

all the best and la tahzan

dyAnA.. said...

hana_farhana : ha2,,no komen..

dyAnA.. said...

kucingred: mjur x banjir bilik kita,,he2..
all the best too pa'a..<3

girl for all season said...

hana:saya tau sape ehem2 didi tu..haha..
didi:untungla didi..at least u blh nangis.bila dh nangis tu insyaAllah lega..

dyAnA.. said...

gfas: biarlah jd rahsia..~~
tp x lega ag,,dngki tngok org len dh
blik umah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...